WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Λάκης Κουρετζής

Ο Λάκης Κουρετζής είναι παιδαγωγός, σκηνοθέτης συγγραφέας, ειδικός σε θέματα αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Αισθητική Αγωγή κι έκφραση του παιδιού, θέατρο και πιό συγκεκριμένα: Παιδαγωγική θεάτρου, σωματική έκφραση και Ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και Αισθητική Ανάλυση της θεατρικής πράξης στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Τα θέματα αυτά συνεχίζει να τα ερευνά και να παρακολουθεί την εφαρμογή και την εξελιξή τους στο εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα.

Ως παιδαγωγός ασχολήθηκε με θέματα αισθητικής παιδείας, παιδευτικής θεατρικής έκφρασης, οργάνωσης και λειτουργίας κέντρων προσχολικής και σχολικής αγωγής, εκπαιδευτήρια κλπ. Είναι δημιουργός και εισηγητής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα. Εκτός από τον στενό επαγγελματικό χώρο, άρχισε να παρουσιάζει το Θεατρικό Παιχνίδι από το 1976 συνεργαζόμενος με ειδικούς ψυχολόγους και μέλη της ομάδας τέχνης "Πάροδος". Διδάσκει στην μετεκπαίδευση δασκάλων και νηπιαγωγών στο "Μαράσλειο", Δ.Δ.Ε. του Παν/μίου Αθηνών, στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, στο εργαστήρι Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικού Παιχνιδιού της Εταιρεία καλι\λιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης "Θέατρο της Ημέρας", του οποίου είναι Διευθυντής Σπουδών και βασικός Εμψυχωτής. Επίσης στα εργαστήρια μακρόχρονης εκπαίδευσης εκπαιδευτικών ως Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού στις πόλεις Λάρισα (από το 1988), Ηράκλειο Κρήτης (1993), Πάτρα, σε διάφορα Π.Ε.Κ., σε σεμινάρια που οργανώνονται από Σχολικούς Συμβούλους, Συλλόγους Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Γονέων, Ν.Ε.Λ.Ε. καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας, τη Γ.Γ.Νέας Γενιάς με θέμα "Θεατρική Παιδεία - Θεατρικό Παιχνίδι".

Έχει διευθύνει ερευνητικά εργαστήρια της Εταιρεία Σπουδών Σχολής Μωραϊτη και του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φ.Π.Ψ.) με θέμα: "Το Θεατρικό Παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία" και "Επιμόρφωση επιμορφωτών και ειδικών συμβούλων παιδιών και εφήβων με ειδικές ανάγκες" θεατρικά εργαστήρια για Γάλλους ηθοποιούς εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού στη Γαλλία, Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά γαλλικών σχολείων, στο Σχολείο Ελληνικής κοινότητας Παρισσίων, στο θέατρο ΑΙΝU της Βαλανσιέν, στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών καθώς και στην Κύπρο (Λευκωσία, Λάρνακα). Συνεργάτης ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μέλος ομάδων σύνταξης αναλυτικών προγραμμάτων και Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος "ΜΕΛΙΝΑ - Τέχνη και Πολιτισμός στην Εκπαίδευση" των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ έχει ανεβάσει περισσότερα από 80 έργα του ελληνικού και παγκόσμιου δραματολογίου συνεργαζόμενους με διάφορους επαγγελματικούς θιάσους, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.ά. 'Εχει τιμηθεί με το βραβείο ¨ΔΗΜ. ΡΟΝΤΗΡΗΣ". Διευθύνει θεατρικά ατελιέ στη Γαλλία και την Αυστρία.

ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ έχει γράψει θεατρικά έργα που έχουν παιχτεί από διάφορους θιάσους στην Ελλάδα (Θέατρο Στοά, Πάροδος, Θέατρο Ημέρας, Άπλετοι Κήποι, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ.ά.) και στο εξωτερικό, βιβλία για παιδιά (Από τις εκδόσεις ΓΝΩΣΗ): "Θεατρικό Παιχνίδι, παιδαγωγική θεατρική πρακτική και θεατρολογική προσέγγιση", "Το Θέατρο για παιδιά στην Ελλάδα" (εκδ. Καστανιώτη) - "Θεατρική Αγωγή" (βιβλίο για το δάσκαλο) από το ΥΠ.Ε.Π.Θ. - "Παιδαγωγικό Ινστιτούτο" (εκδ. Ο.Ε.Ε.Δ.Β.) - "Στην Αρχή Ένα Ενα ΓΡΑΜΜ... Μόνο" (εκδ. Ταξιδευτής), καθώς και πλήθος άρθρων σε περιοδικά, εφημερίδες, εκπαιδευτικά και θεατρικά έντυπα.

Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και Θεατρικών Συγγραφέων, του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και από τα ιδρυτικά μέλη μαζί με την Ξένια καλογεροπούλου, την Αλκη Ζέη, το Δημήτρη Ποταμίτη και άλλους του Ελληνικού Κέντρου της ASSITEJ (Διεθνούς Ινστιτούτου που ασχολείται με το θέατρο για παιδιά και νέους). Ιδρυτής της Ομάδας Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ και συνιδρυτής μαζί με την Ανδρομάχη Μοντζολή της Εταιρείας καλλιτεχνικής και παιδευτικής θατρικής έκφρασης "Θέατρο της Ημέρας" Τον Γενάρη του 1995 εξελέγη στη Γαλλία Πρόεδρος της Association Europeeane du Theatre d' Enfants (Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θεάτρου των Παιδιών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου