WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Χριστίνα Αργυροπούλου

Η Χριστίνα Αργυροπούλου, γεννήθηκε στο Σκούρα Πατρών, αποφοίτησε από το Α΄Γυμνάσιο Θηλέων Πατρών και από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Πήρε με άριστα τη διδακτορική της διατριβή από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) με θέμα: "Η γλώσσα στην ποίηση του Ε. Κακναβάτου" και το DEA από το ίδιο Πανεπιστήμιο (ULB) με άριστα και με θέμα: "Γλώσσα και Εξουσία στην Ελλάδα 1967-1994" Αποφοίτησε με άριστα από το Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης (διετής μετεκπαίδευση) και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια ως επιμορφούμενη εκ των οποίων δύο ήταν ετήσια στη Μεθοδολογία της Ιστορίας και στη Διδασκαλία της μητρικής γλώσσας σε Πανεπιστήμια της Μελβούρνης (Αυστραλία). Μιλάει πολύ καλά δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.

'Εχει υπηρετήσει ως φιλόλογος σε γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας και του Εξωτερικού (Μελβούρνη και Ευρωπαϊκό σχολείο Λουξεμβούργου), έχει διδάξει σε ΑΕΙ, εσωτερικού και εξωτερικού, άσκησε συμβουλευτικό και καθοδηγητικό έργο ως Σχολική Σύμβουλος στο Πειραιά (1999) και ερευνητικό, παιδαγωγικό και επιστημονικό έργο ως Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (2000-2006). Σο πλαίσιοτων αρμοδιοτήτων της ασχολήθηκε με την αναμόρφωση των ΑΠΣ σε ΔΕΠΠΣ, με την εποπτεία στη συγγραφη των νέων σχολικών βιβλίων και τη δημιουργία λογισμικών. Επίσης διεξήγαγε πανελλαδική ε΄ρευνα για τη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας στο γυμνάσιο.

Συμμετείχε σε προγράμματα ανταλλαγής εκπαιδευτικών στην Ενωμένη Ευρώπη και στην Πολιτεία της Victoria (Αυστραλία). Εχει διδάξει στο Πρόγραμμα "Ακαδημαϊκή και Επαγγελματική Αναβάθμιση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης" του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΤΔΕ), στα ΠΕΚ και σε επιμορφωτικά Σεμινάρια για στελέχη της εκπαίδευσης (Σχολικούς Συμβούλους, Δ/ντές) και για εκπαιδευτικούς (δασκάλους και καθηγητές) τα γνωστικά αντικείμενα: Λογοτεχνία, Νεοελληνική Γλώσσα και Αρχαία από Μετάφραση. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα λογοτεχνάις, διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης, διαπολιτισμικά, πολυγραμματισμού και παιδαγωγικά. 'Εχει πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο σε ευρωπαϊκά λογοτεχνικά και παιδαγωγικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου