WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

www.ιστορία για τη γενιά του internet.edu

www.ιστορία για τη γενιά του internet.edu
Της Ευαγγελίας Κουνέλη

Με το βιβλίο αυτό επιχειρήσαμε να μπούμε στο διάλογο που αναπτύσσεται στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό χώρο γύρω από το καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι νέες τεχνολογίες στο μετασχηματισμό του πολιτισμικού οικοδομήματος και στη συγκρότηση αυτού που αποκαλείται "μεταενωτερικότητα". η προσέγγιση των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών μεταβολών που απορρέουν από την εισαγωγή των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας μας οδήγησε σε επαναπροσδιορισμό των μέσων και, κατά συνέπεια, των ερμηνειών, μετα οποία επιχειρούμε να αναπαραστήσουμε το παρελθόν.

Ο σκοπός της ένταξης της νέας τεχνολογίας στη διδασκαλία και μάθηση της ιστορίας, τα διαφορετικά είδη λογισμικών και υπολογιστικών εργαλείων, οι δυνατότητες που αυτά προσφέρουν στην κατάκτηση της ιστορικής γνώσης. Οι διαφορετικοί μαθησιακοί στόχοι που μπορούν να υποστηρίξουν αποτελούν βασικούς προβληματισμούς του παρόντος βιβλίου.

Παρουσιάζουμε, λοιπόν μια κριτική εξέταση των δυνατοτήτων των σύγρονων τεχνολογιών να αποτελέσουν γέφυρα ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα στους μαθητές και στην ιστορική γνώση, με σκοπό να αναπτύξουν οι μαθητές συγκεκριμένες ιστορικές δεξιότητες που αφορούν την ερευνητική πρόσβαση σε ιστορικές πηγές, την εφαρμογή καινούργιων - οπτικών κυρίως - μορφών αναπαράστασης του παρελθόντος, καθώς και την μεταξύ τους αλληλεπίδραση και συνεργασία. Οι δυνατότητες αυτές των νέων τεχνολογιών εκτιμούμε ότι συνιστούν σημαντικές "προκλήσεις" για τη σύγχρονη διδακτική της ιστορίας, απαντώντας στο βασικό προβληματισμό:

Πως να προσεγγίσουμε το παρελθόν με τρόπο που να ενδιαφέρει τους μαθητές. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD-ROM Αρ. Σελίδων: 356 Εκδόσεις: Ταξιδευτής Χρονολογία έκδοσης:2008
ISBN: 960-6748-37-5 Μέγεθος: 26χ21 Τιμή: 28 € (με ΦΠΑ) Συγγραφέας: Ευαγγελία Κουνέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου