WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Στη Ρωγμή του Χρόνου (2)

Το αγέραστο αβύθιστο καράβι
Ένα πελώριο καράβι στεκόταν αγέρωχο στην είσοδο του λιμανιού κοιτώντας την αλυσίδα της άγκυράς του με περιφρόνηση! Αν ήθελε !... Εμπορικό ήταν; Επιβατηγό; Πολεμικό; Κινείτο με ιστία; Είχε στα σωθικά του ντηζελομηχανές; Ή πυρηνικό αντιδραστήρα; Κανένας δεν ήξερε ούτε και οι ναύτες και οι λοστρόμοι ούτε και οι μηχανικοί (;) πάνω σ’ σ’ αυτό. Ακίνητο, αβύθιστο, αιώνες τώρα γεμάτο ζωή, γεμάτο ιστορία και πολιτισμό έστεκε εκεί. Όλα τα άλλα πλεούμενα που έμπαιναν στο λιμάνι του έδιναν αναφορά. Του έτρεφαν κρυφό σεβασμό. Το πλήρωμά του φορούσε σκούρες στολές [βράκα] ας πούμε και τουρμπάνι στο κεφάλι. Οι πελαγίσιες ματιές τους τρύπαγαν το σίδερο και τον ορίζοντα. Τα χέρια τους παλαμάρια έσταζαν καημό. Το καράβι είχε δώδεκα γέφυρες, δώδεκα καπετάνιους και μία αρχιγέφυρα σαν πανύψηλο βουνό με έναν αρχιβοσκό αρχικαπετάνιο ! Είναι αλήθεια, καράβι και καπετάνιος ήσαν άχρονοι και είχαν ριζώσει μέσ’ στη θάλασσα… Το καράβι το είπαν «Κρήτη». Το λιμάνι «Αιγαίο», τον καπετάνιο «Ψηλορείτη» ! Η πρόσκληση – πρόκληση ήταν πεντακάθαρη, προφορική στόμα με στόμα, γραπτή στο ιντερνέτ, στο τοπικό τύπο, ακουστική με μεγάφωνα του πλοίου, με τοπικό ραδιόφωνο κλπ.
Οι εκδόσεις Ταξιδευτής σας προσκαλούν και σας ταξιδεύουν Στη Ρωγμή του Χρόνου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Στέλιου Βισκαδουράκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ντίνος Κωνσταντόπουλος, δημοσιογράφος Αντώνης Σανουδάκης, Διδάκτορας Πανεπιστημίου - Συγγραφέας Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Ελένη Βακεθιανάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Ελένη Νέστορα και ο Στέλιος Κτενιαδάκης.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο καράβι. Θα σας μιλήσουν ξεχωριστά και οι δώδεκα καπεταναίοι του ! Το νέο διαδόθηκε ευθύς από άκρη σ’ άκρη σ’ όλο το νησί, σ’ όλο το Αιγαίο, και στη Στεριά και ακόμα πάρα πέρα !
Ο Χρόνος με τη Δημοσιογράφο του «Ρωγμή», Φωτογράφοι, Συναισθήματα, Λεπροί, Ερωτοχτυπημένοι, Γοργόνες, Ζωγράφοι, Τεχνίτες, Γεωργοί, Ριμαδόροι, άρχισαν ν’ ανεβαίνουν στο καράβι από τη σχοινένια σχάρα για να δουν το ζωντανό μουσείο, ν’ ακούσουν τους ζωντανούς ήρωες να δείχνουν τα έργα τους, να διηγούνται τις ιστορίες τους....
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης Στη Ρωγμή του Χρόνου (3)
Tίτλος: Στη Ρωγμή του Χρόνου
Συγγραφέας: Στέλιος Βισκαδουράκης
Σελίδες: 206
Τιμή: 15 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου