WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Απ' το βουνό στον Άμβωνα

Απ' το βουνό στον Άμβωνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 024

Ο π. Μιχαήλ Κοσβύρας ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή ως αγροκτηνοτρόφος στην Αγναντιά, ένα ορεινό χωριό των Χασίων, και μετά από επίμονες προσπάθειες υλοποίησε το στόχο του να γίνει ιερέας. Στην αφήγησή του καταγράφει με διεισδυτικό τρόπο την καθημερινή ζωή στο χωριό στα χρόνια του Μεσοπολέμου και τα βιώματά του από την τραγική δεκαετία του 1940. Στρατιώτης στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, αντάρτης στον ΕΛΑΣ στην Κατοχή, ενταγμένος στον Εθνικό Στρατό στον Εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για μια μοναδική μαρτυρία, γιατί χιλιάδες άνθρωποι που ακολούθησαν αυτή την πορεία, παρέμειναν «βουβοί». Το βιβλίο συνοδεύεται από μια εκτενή εισαγωγή των ιστορικών Γαβρίλη Λαμπάτου και Αγαθοκλή Αζέλη. Στην εισαγωγή εξετάζονται θέματα που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του αντιστασιακού κινήματος της Θεσσαλίας, τις εμφύλιες συγκρούσεις της περιόδου 1943-1949, καθώς και το πρόβλημα της αριστερής βίας. Θέματα για τα οποία διεξάγεται σήμερα έντονος και δημιουργικός διάλογος, όχι μόνο στο επίπεδο της ακαδημαϊκής ιστοριογραφίας, αλλά και σε αυτό της δημόσιας ιστορίας.

Ο Γαβρίλης Λαμπάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας). Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έγραψε τα ακόλουθα βιβλία: Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη (1949-1957), Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2001, Η αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα, Φιλίστωρ, Αθήνα 1995, Η ματαιωμένη ουτοπία, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι (σε συνεργασία με τους Γιώργο Κόκκινο και Αφροδίτη Αθανασοπούλου), Ταξιδευτής, Αθήνα 2008. Μαζί με τον Γιώργο Κόκκινο έγραψαν την εισαγωγή και είχαν την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου Σταμάτης Σκόρδος. Συμβολή στην ιστορία των Ελλήνων ναυτεργατών, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αθήνα 2006. Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (Οι Έλληνες και η Διασπορά, 15ος – 21ος αιώνας, Αθήνα 2006, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών/ Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2008).

Ο Αγαθοκλής Αζέλης είναι φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης, εργάστηκε ως έμμισθος ερευνητής στην Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας και ως Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου δίδαξε ελληνική γλώσσα, λογοτεχνία και ιστορία των ιδεών. Έχει δημοσιεύσει εκπαιδευτικά βιβλία, ενώ βραβεύτηκε από το αυστριακό κράτος για τη μετάφραση γερμανόφωνης λογοτεχνίας στα Ελληνικά. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε συνέδρια με επιστημονικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο και έχει δημοσιεύσει μία ποιητική συλλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου