WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Το εργαστήρι της Φυσικής

Το εργαστήρι της Φυσικής
Ενα θαυμαστό ταξίδι στο κόσμο των ανακαλύψεων
Της Νίκης Εξάρχου

Κάθε άνθρωπος είναι και ένας επιστήμονας που δημιουργεί τη δική του εικόνα για το κόσμο του το κόσμο που τον περιβάλλει.
Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο, όπως σκέφτονται ή όπως θα ήθελαν να τον δούν, επειδή οι ανθρώπινες σχέσεις με το φυσικό κόσμο είναι προσωπικές και δεν μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικές. Οι σχέσεις αυτές είναι επηρεασμένες από το γνωστικό επίπεδο ανάπτυξης του παρατηρητή - επιστήμονα - ή και του απλού ανθρώπου, που επικαλούμαστε την επιστημονική γνώση.

Για το παιδί της προσχολικής ηλικίας η επιστήμη είναι μια πρακτική εμπειρία. Γνωρίζουμε ότι το παιδί μαθαίνει αποτελεσματικώτερα με την άμεση εμπειρία (βίωμα). Για το λόγο αυτό, πιστεύουμε πως η νηπιαγωγός έχει υποχρέωση να βοηθάει τα παιδιά να χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις όραση, ακοή, αφή, άσφρηση, και γεύση, στην αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτηματά τους. Οφείλει να τα εκπαιδεύσει πως να μαθαίνουν, να ακούν, να βλέπουν, να γεύονται, να πιάνουν και να ερευνούν σε βάθος, θέματα που τα ενδιαφέρουν. Ο καταλληλότερος χώρος για την εφαρμογή των παραπάνω διαδικασιών, είναι η ίδια η φύση. Η φύση είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο για τα παιδιά, γιατί τους δίνει πρωτογενή ερεθίσματα, όπου αβίαστα και φυσιολογικά κατανοούν σύνθετα φαινόμενα.

Φιλοδοξία της συγγραφέως είναι να χρησιμοποιηθεί το υλικό του βιβλίου ως πρακτικός οδηγός στην ανάπτυξη προγραμμάτων (εμπειριών) για να προσεγγίσουν τα παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών και να γίνουν τα ίδια ερευνητές.

Εκδοτικός Οίκος: "ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ" Συγγραφέας Νίκη Εξάρχου Τιμή 22,00 ευρώ Σελ. 160

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου