WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Η ανθολογημένη ποίηση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο

Η ανθολογημένη ποίηση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο
Χριστίνα Αργυροπούλου
Το μοναδικό στο είδος του σύγγραμμα πολύ πολύτιμο για τον εκπαιδευτικό και τον υποψήφιο του ΑΣΕΠ !

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στο πρόγραμμα σπουδών και στο διαθεματικό αναλυτικό πρόγραμμα της λογοτεχνίας σε θέματα διδακτικής θεωρίας της λογοτεχνίας στο γυμνάσιο και το λύκειο. Πλαισιώνεται από πολλά διδακτικά παραδείγματα όλης της ανθολογημένης ποίησης από νέα και παλιά βιβλία, τα οποία μπορούν να ξιοποιηθούν στο πλαίσιο του παράλληλου κειμένου.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της εργασίας πως μετά από μια συνοπτική πληροφόρηση για τη θεωρία της λογοτεχνίας, τη αφηγηματολογία και τη διακειμενικότητα, η οπία συνοδεύεται από πολλά παραδείγματα ακολουθούν εκτενείες μελέτες για δια διακειμενικά και παρακειμενικά στοιχεία στο συνολικό έργο του Κ.Π. Καβάφη και του Γ.Σεφέρη.

Επίσης η ενδιαφέρουσα παράμετρος είναι η θεωρία της διαθεματικότητας και η αξιοποίησή της με πολλά διδακτικά παραδείγματα συνερευνητικής και ομαδοσυνεργατικής συδασκαλίας, που επισφραγίζονται με θεματικές προτάσεις ως μετακειμενική δραστηριότητα. 'Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο αυτού του βιβλίου είναι η μελέτη για τις πρωτοπορίες και τον μοντερνισμό στην ελληνική ποίηση.

'Ετσι, η μελέτη αυτή συμβάλλει στον προβληματισμό για τη διδασκαλία της λογοτεχνίας και ειδικότερα της ποίησης στο σχολείο, για να μπορεί να "μιλήσει" στους σύγχρονους μαθητές - αναγνώστες, με στόχο την καθοδήγησή τους από το μάθημα στη μάθηση και στη φιλαναγνωσία του βίου.

Εκδοτικός Οίκος: "ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ", Συγγραφέας Χριστίνα Αργυροπούλου, Τιμή 24,00 ευρώ,
Σελ. 400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου