WELCOME

Καλωσορίσατε σε αυτό εδώ τον ιστότοπο “Book blog info” Ο χώρος αυτός δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως βοηθητικό εργαλείο προβολής των προϊόντων του εκδοτικού οίκου ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ κάποτε. Καθ' οδόν προστέθηκαν και μερικά λουλουδάκια για διακόσμηση - τα οποία ήρθαν και με βρήκαν - στην κάθετη στήλη. Διάφορα ποιηματάκια ξεπήδησαν από τα βιβλία της βιβλιοθήκης μου και προέκυψε έτσι το «1 ΠΟίΗΜΑ 1 ΛΟΥΛΟύΔΙ» Από το 2011 και μετά το blog αυτό θα ταξιδεύει σε νέους βιβλιότοπους και σας καλεί να τον παρακολουθείτε πού και πού... Χρήστος Ρουμελιώτης. e-mail : novus.sales@gmail.com

Ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Καλά κοιταγματάκια…

Το ταξίδι της Ελληνικής γλώσσας

Το ταξίδι της Ελληνικής γλώσσας
Νίκος Μέγας

Ενα ταξίδι μέσα από φράσεις της καθημερινότητας όπως "Τα πάντα ρεί" για ένα παιδί. Πως κατανοούμε την Ελληνική γλώσσα;

Τούτο το βιβλίο, πρώτος μικρός καρπός ενός φιλόδοξου προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ με τίτλο "Το Ταξίδι της ελληνικής γλώσσας" (από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα), είναι προσεκτική προσπάθεια για μια υποσχετική επαφή των παιδιών της Έκτης τάξης του Δημοτικού με τις μεγάλες φάσεις και τον ανεκτίμητο πλούτο της ελληνικής γλώσσας.

Πολύ περισσότερο είναι μία καλή απόδειξη για το πως το "ταξίδι" ως τις αρχαίες ρίζες των περισσότερων λέξεων του καθημερινού μας λόγου, αλλά και πολλών εν χρήσει λόγιων εκφράσεων, μπορεί να γίνει συναρπαστικό και σαγηνευτικό ακόμη και γι' αυτά τα θεωρούμενα δύσκολα σημερινά παιδιά της τηλεόρασης, του υπολογιστή του διαδικτύου.

Με τη σωστή προσέγγιση το μεγάλο ιστορικό βάθος της γλώσσας μας ούτε τα φοβίζει ούτε τα απωθεί. Αντιθέτως, τα προκαλεί να το ανιχνεύσουν, "ταξιδεύοντας" με λέξεις-κλειδιά απ' τη σημερινή νεοελληνική της μορφή ως τις ομηρικές απαρχές της, με ενδιάμεσους σταθμούς τις μεγάλες της περιόδους (βυζαντινή - ελληνιστική - αρχαία)

Εκδοτικός Οίκος: "Ταξιδευτής" Συγγραφέας : Νίκος Μέγας Τιμή: 18,00 ευρώ Σελ. 218

"Η σωστή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στους μαθητές μας είναι στις στρατηγικές προτεραιότητες των Εκπαιδευτηρίων μας. Γιαυτό διευρύνουμε με τολμηρές καινοτομίες τη διδακτική μας βάση και συνεισφέρουμε στον εμπλουτισμό της γλωσσικής μας παιδείας. Το γλωσσικό τούτο εγχειρίδιο συνιστά το πρώτο βήμα ενός καινοτόμου προγράμματος για μια πρώτη γνωριμία των παιδιών της ΣΤ' Δημοτικού με παλαιότερες μορφές της γλώσσας μας.

Προσβλέποντας στις γλωσσικές αγωνίες του Έλληνα δασκαλου, πιστεύουμε πως "Το ταξίδι της ελληνικής γλώσσας" θα γίνει καλός οδηγός για όμορφα "ταξίδια" 'ολο και περισσότερων παιδιών της Έκτης Δημοτικού στις παλαιότερες φάσεις της γλώσσας μας και του πολιτισμού μας"

Ελευθέριος ΓΕΙΤΟΝΑΣ, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου